11:15

Romfartuna GIF

Referat: IFK Västerås - Romfartuna GIF

Säsongspremiär på hemmaborgen R10 där vi idag välkomnade Romfartuna. R10 har under mars/april genomgått renovering och de flesta av groparna är nu lagade även om tyvärr ett par kvarstår. En vecka utan regn har dock gjort gott för den lite mjuka planen.

Romfartuna mötte vi i vintras och kunde då ganska lätt spela hem segern mot ett lag som då hade plockat in en del yngre spelare. Idag mötte vi deras ordinarie lag och förväntade oss en jämn kamp vilket också blev fallet.
Vi inledde matchen med att direkt visa att vi ville spela ”the passing game” som Skottarna hade sagt i slutet av 1800-talet. Direkt på avspark rullade bollen runt mer än halva laget innan Romfartuna fick känna på bollen. Passningsspelet och rörelsen var idag utomordentlig av killarna och vi fick se mycket av de anfallskombinationer vi tränat på de senaste veckorna men också ett lite större självförtroende att vårda bollen inom laget. Jättekul för oss tränare att se hur träningen ger resultat i hela truppen!

Oskar P gör comeback efter en längre tids skada och kliver in som kapten och mittback för dagen och styr en mycket stabil backlinje inklusive Melvin i mål. Kul att se hur vi använder målvakten för våra spelvändningar för att få Romfartuna att behöva ställa om gång på gång. Genom alla tre perioder behåller vi greppet om matchen och är både spelförande och skapar flest möjligheter.

Matchen spelades som 9-manna med de mindre 7-mannamålen och det gör att det generellt blir lite mer målsnålt i dessa matcher. Första perioden slutar 1-1, andra perioden 2-2 som också blir slutresultatet efter en tredje period där vi skapar ett rejält tryck mot Romfartuna men inte lyckas få bollen i mål. Oavgjort med mersmak!
Högt betyg till alla killar idag, väl spelat!!